© Malatya News I Malatya Haber

ER TV Trollerle Sami Er'e Operasyon Çekiyor!

Malatya ER TV'de dönen tüm fırıldak işleri, trolleri ve amaçlarını genel yayın yönetmeni Mustafa Eren malatyadan.com'a itiraf etti.

Malatya ER TV’nin aylardır Malatya kamuoyunu yanıltıcı, bir amaca hizmet eden ve dezenformasyonu adeta misyon edinen bir kurum olduğunu defalarca yazmıştık. Kısaca konuları hatırlatarak güncel meseleye parmak basmak istiyoruz. 

•    Genel Seçimlerde İYİ Parti kendileriyle anlaşma yapmaması üzerine “İYİ Parti’nin oyları MHP’ye gidiyor” şeklinde düzmece, gerçekle alakası olmayan bir haber yapıldı. Seçim sonuçları da gösterdi ki MHP’nin diğer seçime nazaran 20-25 Bin civarında oyu eridi. Ardından utanmadan İYİ Parti Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez ile anlaşma yaparak ekranlarına çıkarıp sözde yayıncılık görevini yaptılar.

•    Birkaç dönem ER TV Yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Erdoğan’ın oğlu Ankara’da 2 kilo kokainle yakalanarak tutuklandı. Sadece biz yazdık. Başka Allah’ın kulu yazmadı. Sözde bunlar gazeteci ve televizyoncu ya (!) 

•    Depremden sonraki süreçte asayiş olaylarının kontrolden çıktığı kameraların bile doğru düzgün çalışmadığı süreçlerden geçiyorduk ki bir sabah yalan bir haberle daha uyandık. ERTV yayınına suikast yapılmış (!) Olay basit bir kablo hırsızlığından ibaret. Malatya Emniyet Müdürlüğünü arayarak konunun detaylarını sormamız üzerine, Emniyet yetkilileri konunun bahsedildiği gibi bir engelleme yada suikast olmadığı, basit bir kablo hırsızlığından ibaret olduğu, hatta kabloların fiber olması nedeniyle bakır olmadığı için yerinde bırakılıp gidildiği bilgisini öğrendik. Ama bizim yalan habercilikte zirve yapan ER TV, konuyu mağduriyete döküp, maddi olarak destek aldıkları MESOB Başkanı Şevket Keskin, Milletvekilleri vs başta olmak üzere geçmiş olsun mesajları, yok efendim sesimiz haberimiz engellenemez felan naraları atılıp güzel bir şov yapıldı. Tabi olayı araştırarak ilk günden foyalarını meydana çıkardık. 

•    Yine birkaç yıl önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında birkaç gençle “Karanlıkta ayağa basma” meselesinden tartışma çıkaran Kumpas ve iftiracılığın zirve yapmış ismi trol Burhan Karaduman’ın olayı kendi yandaş ekibi Çiğköfteci İsmet (malatyahaber) ER TV, Hülya Kaya, Metin Kaya, PKK Sempatizanı Mahir Temur gibi isimlerin öncülüğünde mağdur edebiyatını döküp, hem Cumhuriyetin Bayram coşkusuna gölge düşürdükleri gibi hem de Çiğköfteci İsmet denen müptezele “Bu saldırı devlete de meydan okumadır!.." şeklinde suç işlercesine haddini aşmış ve bir süre sonra bu haberi yayından kaldırmışlardı. Olayın mahkeme sürecini araştırdık ve gerçekleri Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner’in de anlatmasıyla tüm kamuoyunu bilgilendirmiş ve 29 Ekim gününü her yıl için “Malatya Basınında Kara Leke Günü” olarak ilan etmiştik. 

•    Son 31 Mart yerel seçimlerinde kavga dövüşle zar zor istedikleri tutarı AK Parti’nin ödemesiyle adayları tek tek ekrana çıkaran ER TV, Trol ekipten oluşan “Er Meydanı” aslında "Şer Meydanı" formatıyla adeta gelen AK Parti Belediye Başkanlarını gömdü. “Şu aday bunu diyor, şu aday şöyle böyle diyor” şeklinde bilinçli bir sataşma ve kasıt güdülerek birkaç programın sabote edildiğine şahitlik ettik. Diğer aday size daha çok ödeme yapmış olabilir bu demek değil ki Sami Er yayın konuğuysa söz ettirmeme, başka adayın reklamını yaparak programı laf kalabalığıyla gereksiz sürdürme gibi işlere gerek duyulsun. Seçim bitti bizim ER TV başladı gerçek işine. Yok Esenlikte ürün pahalı, yok MOTAŞ’ın otobüsü gitmiyor, yok enkaz, yok vatandaş dertli vs başladılar Büyükşehir Belediyesine saldırmaya. Sebep ne? Sami Er, Bayram Taşkın, İlhan Geçit gibi üç belediye başkanının “Biz artık televizyonlara ödeme yapmayacağız. Basına yüksek tutarlar vermeyeceğiz” açıklamasıydı. 

GENEL YAYIN YÖNETMENİ İLE KONUYU MASAYA YATIRDIK!

Mehmet Erdoğan’ın oğlunun olayını birkaç kez gündeme getirdiğimiz için Ahmet Çalık’tan tutun, Şenol Erdoğan’a kadar rahatsızlığın oluştuğu ve bir şekilde araya kişiler sokularak haberlerin kaldırılması ricasında bulundular.

Bizde bu “Er Meydanı” formatına görevlendirilen Kumpascı, Burhan Karaduman’ı PKK Sempatizanı Demli  Mahir Temur’u, Malatya Büyükşehir Kültür A.Ş.’de faal çalışıp yeri geldiğinde belediyeyi yerden yere vuran Fatih Avcı ve Tıpkı FETÖ 15 Temmuz hain darbe girişiminde basın bildirisi okutulmak istenen TRT Muhabiri gibi her olayda eline bir A4 zırvalıklar kağıdı alıp meydana düşüp vatandaşı kandıran Hülya Kaya’nın kim tarafından görevlendirildiğini araştırma gereği duyup ER TV Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Eren’i aradık. Kendisiyle 15 yıldır ne bir sürtüşme ne de bir tatsızlık yaşamadık. Gayet beyefendi ve güzel bir insandır. Durumu söylememiz üzerine kendisi de Bu görevlendirmeyi ne Mehmet Erdoğan ne de şimdiki yönetim kurulu başkanı Şenol Erdoğan’ın yapmadığını bizzat kendisinin yaptığını itiraf etti. 

Bizde kendisine bunların hangi amaca ve örgüte üye olduklarını hatırlatmamız üzerine “Ben sosyal medyasına baktım öyle bir şey göremedim. Hatta PKK Sempatizanı Demli Mahir Temur’a senin Murat Karakoç ve malatyadan.com ile bir sorunun var mı? Diye sordum ve hayır dedi." Bizde kendisine ağabeyi kumpasçı ve iftiracı Trol Burhan Karaduman’ın eleştirecek hiçbir şey bulamadığı için yıllar önceki Fuat Avni ve FETÖ haberlerinden yola çıkarak bize FETÖCÜ iftirası attıklarını, bir diğer ağabeyleri Çiğköfteci İsmet ve Avukat oğlu Eralp Yalvaç ile ceza davası açtıklarını, bu PKK Sempatizanı ve Demli Mahir Temur’unda bu iftiraları büyük bir zevkle şire pazarının yayın organı olan kayısı sitesinde yazdığını söyledik. Bunlarla daha fazla Malatya halkının kaldırmaması gerektiğini söylememiz üzerine Mustafa Eren “Valla kardeşim bu kanalın aylık 800 Bin TL gideri var. Bunlara ben para ödemiyorum. Ekran hastaları oldukları için çıkıp bedavadan Sami Er’i ve belediyeyi eleştiriyorlar. Buda benim işime geliyor. Sonuçta ödeme olmazsa belediyelerden bu çark dönmez. Şenol Erdoğan bir verir, iki verir günün sonunda ben artık ödeme yapamam kardeşim kendi çarkınızı kendiniz döndürün der ve keser atar. O yüzden ben bu şahısları kullanıyorum. Zaten bunlardan  başkası da gelip onu bunu televizyon ekranında eleştiremez. Beni anlamanı umuyorum” dedi. Kendisine peki seçim dönemi AK Parti il teşkilatının bahsettiği gibi 600 Bin TL mi talep ettiniz? sorusu üzerine "Ne 600'ü kardeş 1 Milyon'dan fazla aldık. Sami Er, İlhan Geçit ve Bayram Taşkın yayınları için diğer belediye başkanlarından ayrı ücret aldık" dedi. 

Bizde kendisine peki ama yanlışlarını ve yalanlarını gördüğümüz zaman yazmaya devam edeceğimizi bildirdik. 

GELELİM GÜNCEL MESELEYE!

Yine bu saçmalıkların ve dezenformasyonun zirve yaptığı başka bir ER Meydanı programı geçtiğimiz günlerde yapılıyor. Bir kıymetli takipçimiz PKK Sempatizanı ve Demli Mahir Temur’un ve kovulmadık yeri kalmayan İsmail Demirci denen müptezelin malatyadan.com’u kast ederek “Yok efendim siyasilere ve belediye başkanlarına lakap takıyormuşuz. Yok efendim Malatya dışında 3-5 kuruşa site kurup ona buna hakaret ediyormuşuz. Yok efendim gazeteci değilmişiz.” Saçma sapan sataşma ve kıskançlık dolu sözler sarf ettiğini söyledi. Bir kere sizi ne ilgilendiriyor. Siz siyasetçilerin yada belediye başkanlarının avukatımısınız? Onlar kendini savunamıyor mu? Bu ülkenin adliyesi var mahkemesi var. Suç unsuru bir şey yada hakaret varsa zaten gereğini yaparlar. Size ne müptezel troller. Yayını youtube’de izleyip teyit etmemiz üzerine bu gelişmeleri yazmaya karar verdik. Bir trolün bu kadar tutarsız olduğu başka yerde görülmemiş. 20 Saniye önce “Geçmiş başkanların basın üzerinden ağır sözlerinden bıktık artık” diyebiliyorken, 20 saniye sonra “Bayram Taşkın’ın basın için söylediklerinin altına imza atıyorum” diyebiliyor. İşte bu zihniyetteki müptezeller sözde bu şehrin medyası. Bizim medya geçmişimiz 2003 yılında Malatya’nın ilk spor gazetesi “Spor Ekspres” gazetesiyle başladı. Sizler o zaman PKK ve HDP’nin seçim araçlarının arkasında zafer işaretleri yapıyordunuz. İsmail Demirci denen müptezel UFUK TV’de belediye bültenlerini okuyup gazetecilik yaptığını sanıyordu. 2010 yılında bugün gerçekleri korkusuz ve cesurca yazan tek adres olan Malatyadan.com’un kurulmasının üzerinden 15 yıl geçiyor. Bu siteyi ne sen, ne başka troller nede o Boyalı Bayram ağzına bile alamaz. Bizi kendinizle karıştırmayın. Karılarınızı hangi belediyelere hangi görevlere işe soktuğunuzu cümle alem biliyor. Trol Burhan ağabeyin ve Trol İsmail Ağabeyinle birlikte henüz 3-5 yıllık mazisi olan saçma sapan isimlerle kurduğunuz siteleri ve yalan dolan zırvalıklarınızı herkes biliyor. 

Lakaplara gelince her yiğidin bir yoğurt yeme şekli var. Zorunuza giden sizlere taktığım lakaplar ama siyasileri işin içine katıp aklınız sıra bizi hedefe koyma çabalarınız beyhudedir ve sonsuza kadar başarılı olmayacaktır. 

Günlük 100 Bin ziyaretçi ile artık çok güçlüyüz, Malatya’nın en çok takip ettiği 2 siteden biriyiz. Malatya arkamızda, Vatandaş arkamızda ve gerçekleri tüm tehditlere, çakallara, hırsızlara, namussuzlara rağmen yazmaya devam edeceğiz. İstediğiniz davayı açmakta özgürsünüz. 15 yıldır bir dava kaybetmedik. Alnımızın akıyla görev sorumluluğumuzla Sahipsiz Malatya’ya sahip çıkıp, tüm pislikleri deşifre etmeye devam edeceğiz.

Bu kanal ve ekranlarda vatandaşları kandırdıkça, dezenformasyon yaptıkça gerçek yüzünüzü kamuoyuna anlatmaya devam edeceğiz. 

Hadi bakalım, Şer Meydanı değil, Hodri Meydan… 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER