© Malatya News I Malatya Haber

İsmail Küçükkaya Malatya'da Canlı Yayın Yaptı!

Dün sabah saatlerinde Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Halk TV bugün Malatya'da İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programını canlı verdi.

İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programı bu sabah Malatya çarşı meydanında canlı yayın yaptı. 20 Ay önce yaşanan 6 Şubat depremlerini unutturmamak ve dün yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin yankılarını verebilme adına Malatya'da canlı yayın yapan Halk TV Programcısı İsmail Küçükkaya'nın konuğu Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner oldu. 

Başkan Güner, 6 Şubat depremlerinden bu yana Malatya'nın verdiği kayıpları ve rakamları canlı yayında aktardı. Başkan Güner " 6 Şubat tarihinden bu yana Malatyayı ayrı bir yere koymak gerekiyor. Şu ana kadar 50 Bin'e yakın konut ihale edilip planlandı. 50-70 Bin dolayında konutun ise ihale süreci söz konusu. 2 Yıl'a geliyoruz. İşler çok ağır ilerliyor. Depremden sonraki günlerde Yerinde Dönüşüm adı altında bir masal anlatıldı. Çünkü yerinde dönüşüm Malatya'nın mevcut zemini ile zor bir olaydı. Aylarca bu konu üzerinde tartışıldı. Bir süre sonra Emlak Konut ve TOKİ aracılığı ile rezerv alanı olayına girilerek bu şekilde bir yapılanmaya karar verildi. Malatya Çarşısının ne hale geldiğini görüyorsunuz. 10 Binden fazla konut teslimi yapıldı. Burası şehrin göbeği ve vitrini dediğimiz bir yer. Buranın 20 metre altında nehir akıyor. Kernekten başlayıp Çarmuzuya kadar akıyor. Bu alana fazla katlı yapılanma yapmak risklidir. Söğütlü Cami'nin yerini kuyumculara kaptırdılar. Eski Belediye yerine yapılması planlandı. Şehri daha iyi planlamak varken, kimin nasıl planladığını bilmiyoruz. Adıyaman ve Hatay teknik heyet oluşturup şehrin merkezini planlayan projeler yaptılar. Malatya'da bu olay söz konusu olmadı. 850 Bin nufüslu Malatya'dan 300 Bin göç verdik. 200 Bin kişi hala konteynerde yaşıyor." dedi.  

Kaynak: malatyadan.com 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER