© Malatya News I Malatya Haber

Malatya'da Sami Er ve Veysel Tay'dan Danışıklı Dövüş!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Meşaleci Sami Er, atadığı müdürlerle adeta danışıklı dövüş yapıyor.

Son bir haftadır Esenlik şirketindeki olumsuzlukları gündeme getiren tek yayın organı Malatyadan.com, yeni bir tezgahı daha ortaya çıkardı. 

Esenlik Müdürü Meşaleci Veysel Tay’ın işten attığı personeller ve mobbinge maruz kalanlar soluğu ya AK Partili bir vekil yada Sami Er’in yanında alıyor. Malatyadan.com’a konuşan işten atılan mağdur bir personel Sami Er’e gidip dert yandığını belirterek “Biz Esenlik Şirketinin iç işlerine müdahale edemeyiz” şeklinde bir yanıt alıp postalandığını belirtiyor. 
Aynı personel bu defa Esenlik Müdürü Meşaleci Veysel Tay’ın yanına gidip Sami Başkan’ın bu durum için böyle bir ifadede bulunduğunu beyan etmesi üzerine bu defa meşaleci müdür “Valla bir şey yapamam Sami Bey patron o ne derse o” şeklinde yanıt alıyor.

Müdür Yardımcısı Naci Bayrakçı ise kimden nasıl bilgiler alıyorsa, hep yalan yanlış şeylerle kandırılmaya devam ediyor. Sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi değil diğer iki merkez ilçe belediyelerinde de durum bundan farksız değil. Tüm yeni göreve gelenlerin ortak sorunu ne yapacaklarını bilmemeleri ve birbirinin gözüne bakmaları. Vasıf ve idarecilikten yoksun ahbap çavuş ilişkileriyle ile işe alımlardan farklı şeyin beklenmesi zaten hayalcilikten öteye gitmez.

2015 YILINDA İSTİFA EDEN MÜDÜRE NEDEN GÖREV VERİLDİ?

Veysel Tay ve Naci Bayrakçı hangi durumlardan dolayı istifa edip sırra kadem basıyor.? Sami Er, Koca Malatya’da adam bitmiş mi ki 9 yıl önce ailevi sorunlarını bahane edip istifa eden iki isme görev veriyor?

Dönemin müdürü Hacı Uğur Polat’ın bahsettiği şirketi zarara uğratanların faturası bu iki isme mi kesildi? Üzeri mi örtüldü? Kimse bilmiyor. Malatyadan.com olarak her detayı kuyumcu terazisi hassasiyeti ile araştırıp kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

HACI UĞUR POLAT NE DEMİŞ?

2015 yılında sıkıntılarla anılan Veysel Tay için dönemin müdürü Hacı Uğur Polat şu açıklamayı yapıyor. Esenlik Şirketi ortaklar kurulu, Veysel Bey'in iş akdini feshetmiştir. Bizler bu görevlere getirilirken de alınırken de ortaklar kurulu kararına göre getiriliriz veya ayrılırız. Veysel Bey'in şu anda Esenlik şirketinde hiçbir yetkisi yoktur. İş akdi feshedilmiştir. Veysel Bey, Esenlikten tamamen ailevi nedenlerle istifa etmiştir. Hacı Uğur Polat, daha önceden personel müdürü olarak görev yapan bir kişi ile muhasebe servisinde çalışan bir kişinin istifa ettirildikten sonra haklarında suç duyurusunda bulunulduğunun hatırlatılması üzerine de "Biz ilk göreve geldiğimizde Sayın Başkanımızın talimatıyla bir inceleme başlattık ve haksız mesai denilen bir yanlış bir uygulama olmuştu. Bizde yaptığımız inceleme sonucunda 4 tane arkadaşımızın bu işte suçu olduğunu gördük. Bu dört arkadaşımızdan ikisi daha önce şirketten ayrılmıştı ve biz bu 4 arkadaşımızı çağırdık. Şirketin zarara uğratıldığını söyledik. Kanuni faizleriyle birlikte hesaplama yaptıktan sonra bu paraları ödemelerini istedik. Dört arkadaşımızdan ikisi parasını ödedi ve ödemeyen iki kişi hakkında suç durusunda bulunduk" şeklinde konuştu. 

Edi, Büdü Kardeşlerin müdahaleleri, ilk olarak 3 market müdürü ile başladı. Süreç daha sonra idari işler insan kaynakları ve basın yayın birimlerine görevden almalara kadar sıçradı. Şimdi ise market personellerine yönelik adımlar atılıyor. Ancak, personel arasında referansı kuvvetli olanlara güçleri şimdilik yetmiyor.  

Personelin yüzde 90’ı bu Edi, Büdü kardeşlerin elinden artık illallah etmiş ve bir an önce değişmeleri için CİMER başta olmak üzere bir çok noktaya şikayet yollamaya başlamış. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER