© Malatya News I Malatya Haber

Malatya'nın Büyükşehir Statüsü Değişti mi?

Son haftalarda Malatya'nın gerileyen nüfusundan dolayı Büyükşehir statüsünü kaybettiği dedikodusuna son noktayı malatyadan.com koydu. İşte işin gerçeği...

6 Şubat Depremlerinin ardından 11 ilde olduğu gibi Malatya’da da çok sayıda insan başka illere taşınmak zorunda kaldı. Ortalama olarak 100-150 Bin dolayında bir göçün yaşandığı Malatya’da son haftalarda bir dedikodu herkes tarafından konuşulan konular arasında yer aldı. 

Çarşı Pazarda Malatya’nın nüfusunun 750 Bin’in altına gerilediği bu sebeple büyükşehir statüsünden düştüğüne ilişkin asılsız iddialar yayıldı. Birkaç trol bu gelişmeyi körükleyici dezenformasyona başvurunca insanların kafası iyice karıştı. 

Haber merkezimize gelen çok sayıda mesajda bu konunun aslının astarının olup olmadığını merak eden vatandaşlar için konuyu araştırıp gerçeği ortaya çıkardık. Malatya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanlarından Selahattin Gürkan’a konuyu sorduğumuzda Gürkan şu açıklamayı yaptı. 

GÜRKAN; BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜ KANUNLA VERİLİR!

Malatyadan.com’a özel açıklama yapan Selahattin Gürkan “Öncelikle tüm hemşehrilerimin geçmiş bayramlarını tebrik ediyorum. 6 Şubat depremlerinde üzücü durumlar yaşadık. Malatya en fazla enkaz alan 3 ilden biri oldu. Tekrar vefat edenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Nüfusun gerilemesi Büyükşehir statümüze bir engel değildir. Çünkü Büyükşehir statüsü kanunla verilen bir olaydır. Örnek veriyorum Erzurum Büyükşehir Belediyesi 250 Bin nüfusla hak etmiştir. Dolayısıyla nüfusun gerilemesi yada bir rakam sınırı şuan için söz konusu değildir. Bu hak Malatya’ya kriterleri sağladığı için verilmiştir. Tarihte Büyükşehir olup da tekrar eskiye dönen bir il var mıdır?. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Kulaktan dolma sözlere itibar etmesinler” dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER