Yaptığı başarılı hizmetlerle Battalgazi ilçesinin takdirini kazanan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, prestij projelerine hız kesmeden devam ediyor. İlk dönemlerde pasif kaldığı yönünde eleştirilerin muhatabı olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kendilerini yeterince ifade edemediklerini belirterek aslında en baştan bugün ortaya çıkardıkları önemli ve biri birinden değerli projelerini tek tek ortaya koyarak herkesi şaşırttı.
KIRKGÖZ SAHİL PARKI İMZA PROJE OLDU!
150 Bin metrekare alanda peyzaj çalışmasının yapıldığı, dinlenme ve gezi alanlarının yanısıra, Çocuk oyun alanları, piknik alanları, seyir alanı ve amfi, açık otopark ve Tarihi Kırkgöz köprüsü minyatürünü barındıran önemli proje Battalgazi ilçesinde Eski Beyaz Saray Restaurant’ın olduğu baraj kenarında bulunuyor. Eskiden alkollü ortam olduğu için ailelerin gitmediği bu güzel bölge, belediye’nin imza projesiyle artık halka açılan önemli bir nefes noktası haline geldi. Gelen tüm konukların övgüyle bahsettiği proje, başkan Osman Güder’e önemli bir puan kazandırdı.
ORDUZU İHMAL EDİLMEDİ!
Çarşıbaşı Park Projesi ile Battalgazi’nin göz bebeği konumunda olan Orduzu, yeniden bölgenin cazibe merkezi haline geldi. 160 Bin metrekare alanı kapsayan proje, Battalgazi Belediyesine tam 150 milyon liraya mal oldu. Yine yürüyüş yolları, Bisiklet yolları, Piknik alanları, çocuk oyun alanlarının yanı sıra Bitki Parterlerini barındıran alan Battalgazi’de ayrıcalıklı yaşamı teşvik etmesi açısından önemli bir yatırım olarak göze çarpıyor.
92 MİLYONLUK DEV YATIRIM “DERME DERESİ”
Battalgazi Belediyesinin önemli yatırımlarından bir başkası olan Derme Deresi adeta bölgenin kaderini değiştirdi. 80 Bin metrekare alan üzerinde oluşturulan Derme Deresi projesi, 12 Km yürüyüş yolu, Bisiklet parkuru, çardaklar, ışık tüneli, çocuk oyun alanları, seyir terası, su değirmeni, kanal üstü yaya köprüsü, şelale, gölet, kaykay pisti, amfi tiyatro, sosyal tesisler, araç ve bisiklet köprüsü gibi bir çok olanağı içinde barındırması açısından son derece kıymetli bir yatırım oldu.
ESKİMALATYA MEYDANI ÖDÜL ALAN PROJE OLDU!
Tarihi Kentler Birliği’nden ödül alan Eskimalatya meydanı baştan başa yenilendi. 44 Dükkan, Kitap Kafe, Sosyal tesis, meydan ve 72 araçtan oluşan açık otopark alanı ile tarihi Battalgazi ilçesinin mimarisine ve dokusuna uygun olarak tasarlandı. Tarihi kentler birliğinden ödülün gelmesi başkan Osman Güder’e bir yıldız daha kazandırması açısından önemli bir gelişme oldu.
GENÇLER İÇİN TAM 300 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM
Sürekli öğrenci ve gençleri önemseyen, her zaman yanlarında olan ve desteğini esirgemeyen Battalgazi Belediyesi Başkanı Osman Güder, 20 Milyon lirayı aşan maliyetiyle Hasırcı Kültür Merkezi, Millet Kıraathanesi ve Yaygın kültür merkezi’ni faaliyete koydu.
4 Adet Gençlik Merkezi
Kapalı Spor Salonu ve Kamp Merkezi
Yarı Olimpik Yüzme Havuzu
Futbol Sahaları
Basketbol Sahaları
Voleybol Sahaları
Tenis Kortları
Gibi sporun her alanını göz ardı etmeksizin gençlerin hizmetine sundu. Yine Battalgazi Beceri Atölyesi ile gençleri geleceğin bilim adamları olması açısından önemli teşvik sundu. Üretim Becerileri, Robotik Kodlama ve 3 Boyutlu Yazıcılar ile 7-15 yaş arası çocukları geleceğe hazırladıklarını vurgulayan Başkan Osman Güder “Sürekli gerek eğitim, gerekse gençlerimizin gelişimine ışık tutan desteklerimizle maddi ve manevi yanlarında olduk. Onlar bizim geleceğimiz. Onların başarılı bireyler olması için şahsım ve belediyemiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir” dedi.
GES PROJESİ ÇEVRECİLERDEN ONAY ALDI!
Toplamda 45 milyonluk yatırım ile Bulgurlu mahallesinde ve İspendere’de kurulan güneş enerji santrali sayesinde ilçenin kendi ihtiyacını karşılayacak duruma gelmesi sağlandı. 1 Megavat ile yıllık 850 bin ton karbondioksit gazı salımına 5 Bin 500 ağacın kesilmesine engel olundu.
Hacı Haliloğlu Çiftliği bölgesinde 3 megawatt enerji üretimi sağlayan 60 milyonluk proje tamamlanma aşamasına geldi.
MORMAŞ ARTIK PERSONEL MAAŞINI KENDİSİ ÖDERKEN KÂR ORANINI ARTTIRDI
Battalgazi Belediyesinin iştirakı olan Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya tesisleri anonim şirketi (MORMAŞ) 9 bin metrekare kapalı alanda üretimini sürdürüyor. Belediye’nin üretim üssü olan MORMAŞ 47 il ve 8 ülkede yaptığı çalışmalar ile bölgenin en büyük ve saygın işletmesi konumuna geldi. Ülke ihracatına katkı sunduğu gibi Battalgazi markasını dünyaya tanıtıyor.
MORMAŞ Müdürü Mustafa Zeren haber merkezimize yaptığı açıklamada “Eskiden MORMAŞ Personelinin maaşını belediyemiz öderdi. Osman Güder başkanlığında görev aldıktan sonra kendi personel maaşımızı biz ödediğimiz gibi belediyemizi kâr’a geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız Osman Güder’in bize olan desteği ve güvenini boşa çıkarmamak adına yeri geliyor gece geç saatlere kadar vardiyalı çalışıp işleri hızlıca teslim ediyoruz. Deprem’de de AFAD ve bir çok nokta ile koordineli çalışarak gerekli tüm ihtiyacı hızlı bir şekilde karşıladık. MORMAŞ Markasını daha büyütmek adına çalışmalarımızı itinalı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.
SOSYAL KONUTLARIN EŞİ BENZERİ YOK!
Bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Fransa’da belediyelerin sosyal konutlar yaptığını durumu olmayanlara 3 aşamalı bir kira yönteminin belirlendiğini zamanla üst birime geçme hakkı elde kiracıların yer değiştiğini bu şekilde belediyenin önemli hizmetler yaptığını vurgulayıp Türkiye’de neden böyle bir proje yapılmıyor anlamış değiliz” sözlerinin üzerinden 6 ay gibi kısa bir süre geçmişken Battalgazi Belediyesi, Türkiye’de bu projeyi hayata geçiren belki de ilk belediye olma gururunu yaşattı. Tamamının belediye tarafından yapılacağı 400 sosyal konut temeli atıldı. İhtiyaç sahiplerinin depremin mağduriyetinden kurtulması anlamında çok önemli bir yatırım olan Sosyal konutlar başkan Osman Güder’e Malatya dışından bile destek ve tebriklerin gelmesini sağladı.
Bir çok projesi olan Battalgazi Belediyesi’nin en önemli yatırımlarına mercek tuttuk.
Yorum Yazın